måndag, mars 29, 2010

Pasta Carbonara eller en variant därav!

En klassisk Carbonara finns det väl många som säger sig ha originalreceptet på men här kommer en enkel variant som man kan fixa till i en enkel handvändning...En äggula på toppen tycker jag är ett måste med rikligt med nymalen svartpeppar. Skall det vara bacon, pannchetta eller något annat till. I Italen vet man säkert men denna variant innehåller basturökt skinka, man tager vad man haver i kylskåpet!

Ingredienser till 2 personer:
200g Pasta av valfri sort men originalet innehåller nog Spaghetti
1st Gul lök
2msk Smör, osaltat
100g Basturökt skinka eller bacon eller panchetta
1,5dl Grädde, 40%
2st Äggulor
2dl Riven parmesanost eller vällagrad Västerbotten/Prästost
Havssalt & svartpeppar från kvarn
4msk Hackad persilja

Såhär kan man göra:
1. Koka upp rikligt med vatten och salt i en kastrull och koka pastan enligt anvisningarna
på förpackningen.
2. Finhacka den gula löken och fräs den i smöret, tillsätt den strimlade skinkan och grädden. Låt allt koka upp, vänd ner parmesanosten och den kokta pastan i såsen. Vänd ner persiljan och krydda rikligt med svartpeppar och ev. lite havssalt.
3. Nu finns de dom som gillar att vända runt även äggulan, själv så tycker jag det är trevligast att lägga en äggula på varje tallrik, så får man själv röra ihop Carbonnaran.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar