torsdag, mars 25, 2010

Kronärtskocksravioli med ugnsbakad torskrygg och spenatsallad med räkor

Visste egentligen inte hur dagens matlagning skulle sluta men det blev liksom någon kombination av pasta, fisk och lite räksallad...kan man kanske säga. Enkelt att laga, fräscht och gott. Faktiskt en riktigt fredagsrätt skulle man kunna säga fast det är tordsdag idag :)

Ingredienser till 2 personer:
2st 120g bitar Torskryggfilé
1Tsk Salt
2tsk Rapsolja
200g Ravioli fylld med kronärtskocka, (färdigköpt)
1dl Färsk spenat
1st Röd lök, modell mindre, skuren i skivor
4st Paprikafilér, inlagda, skuren i grova bitar
Dill, färsk, raspad
100g Räkor, färska, skalade
2msk Olivolja
1tsk Vittvinsvinäger
1dl Meze yoghurt
4msk Soltorkad tomatpesto
Salt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Masera in rapsolja och salt i fiskfilérna, lägg i ugnsform och baka av i ca 12-15min i 150g ugnsvärme eller tills fisken blir klar och vit i köttet.
2. Koka upp rikligt med saltat vatten och koka den färska raviolin i ca 3min. Häll sedan av vattnet och skölj av den snabbt.
3. Blanda ihop spenaten, rödlöken, paprikan, oliverna, dillen och räkorna. Droppa över oljan och vinägern, vrid över lite salt och svartpeppar från kvarn, vänd runt och blanda allt.
4. Rör ihop mezeyoghurten med peston och lite salt.
5. Slutligen servera på tallrik, lägg kronärtskocksraviolin i booten, fisken på den och strö över sallden...klicka lite sås vid sidan om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar