fredag, mars 12, 2010

Lammfärsragu med parmesanost

Fredagkvällar brukar man vara extra trött och att laga mat kanske man vill göra hyfsat enkelt..speciellt om man varit och handlat och är hemma vid halv åtta blecket...Att göra en variant på en av Sveriges mest lagade maträtter kan vara en lagom uppgift. Byt helt enkelt ut den klassiska nötfärsen mot lammfärs så har du uppdaterat köttfärssåsen till version 2.0.

Ingredienser till 4 pers:
500g Lammfärs
4msk Olivolja
1st Gul lök, finhackad
1st Vitlöksklyfta, finhackad
2msk Tomatpure
1,5 Rött vin
300g Körsbärstomater i tomatjuice
1dl Chilisås
3msk Koncentrerad kalvfond
1tsk Spiskummin
1tsk Oregano
1tsk Socker
1tsk Balsamvinäger
Havssalt & svartpeppar från kvarn
Parmesanost, riven

Såhär kan man göra:
1. Bryn lammfärsen i olivolja, tillsätt vitlöken och tomatpurén, lät fräsa med någon minut.
2. Tillsätt vinet och fonden, ,låt koka upp, tillsätt därefter tomaterna och alla övriga ingredienser. Låt "ragun" reducera ihop under ca 30min. Smaka av med ev. lite ytterligare krydda-or.
3. Koka pasta separat i saltat vatten och häll av, allt enligt anvisningarna på förpackningen.
4. Blanda ihop pastan med lammfärsragun, hyvla rikligt med parmesan över...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar