onsdag, mars 03, 2010

Lime & chilikyckling med hemlagad sweet chili- och ingefärssås

Svårt att blogga om någon vällagad maträtt nu med huset fullt av betongdamm och allmänt kaos var alla köksprylar finns men det sägs att allt händer samtidigt i livet ibland....Hursomhelst så har vi fått liv i spisen även om den står mitt i vardagsrummet...Ikväll blev det en hemlagad mustigare variant på en sweet chilisås med en ugnsgrillad kycklingfilé, servera gärna med lite svalkande yoghurt och jasminris. Lite grön koriander på bilden ovan hade kanske livat upp det hela lite!

Busenkelt recept som tar ca 25min från start till mål.

Ingredienser till 2 personer:
2st Kycklingfiléer
2msk Olivolja
1/2st Limejuice
2tsk Lime- och Chilikrydda
Havssalt

Sweet chili- & ingefärsås:
2st Röda lökar
3st Vitlöksklyftor, finhackade
4msk Olivolja
300g Körsbärstomater i tomatjuice
1dl Krossad ananas med spad
2tsk Finriven ingefära
2msk Chilisås
1tsk Harissa
1tsk Rödvinsvinäger
1tsk Limejuice
1tsk Råsocker

Såhär kan man göra:
1. Kycklingen: Masera in limejuicen, oljan och kryddorna i filéerna. Lägg filéerna i en ugnsfast form och tillaga i ugnen på 175g i ca 20-25min eller tills kycklingen är genomstekt. (Beror på storleken på filéerna)
2. Såsen: Fräs löken och vitlöken i oljan. Tillsätt alla andra ingredienser, låt såsen puttra sig tjock i ca 20-25min.
3. När kycklingen är klar låter du den vila några minuter innan du lägger upp den tillsammans med såsen och kanske en klick svalkande yoghurt.

Just nu är vår gamla spis inkopplad med en 3-fasig skarvsladd i vardagsrummet...diskmaskinen är tyvärr inte inkopplad, handdisken får ske i duschen i badrummet...ny färg har det dock hunnit bli på väggen, återstår dock i sommar att måla fönster, räknade till 24st häromdagen...tror det får bli en flerårsprojekt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar