onsdag, oktober 21, 2009

Spaghetti med riven Västerbottenost, pumpakärnor, vitlök och basilika

Så gott och så enkelt! Idag stod Anna bakom grytorna och det blev en Italiensk pasta med trygga hemlandstoner från Västerbotten. Naturligtvis kan man byta ut osten till en vällagrad parmesanost om man vill det! Det här är en perfekt baspasta som man kan bygga på med lite "proteiner" om man vill det. Vad sägs om lite grillade havskräftor eller kanske lite ugnsrostade parmachips eller kanske en skvätt grädde och vitt vin eller varför inte lite hackade sardeller, tomat och kapris...Nåväl nedan finns ett grundrecept...glöm inte en god sallad till!

Ingredienser till 4 personer:
4oog Spaghetti
2-3msk Extra Virgine olive oil
2-3st Vitlöksklyftor, finhackade
2dl Pumpakärnor
2-2,5dl Västerbottenost, riven
1/2st Kruka basilika, riven eller klippt i mindre bitar
4msk Pastavatten från kokningen
Havssalt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisningarna på förpackningen.
2. Lättrosta vitlöken och pumpakärnorna i en stekpanna.
3. När pastan är klar så häll av den i ett durkslag men spar lite av kokvattnet i ett glas.
4. Vänd ner den torra pastan i stekpannan med vitlöken och pumpakärnorna.
5. Vänd ner den rivna Västerbottenosten och rivna basilikan, vänd ner ca 4msk av pastavattnet så blir pastan smidig att hantera och servera...den gilder liksom!
6. Krydda med havssalt & svartpeppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar