måndag, oktober 12, 2009

Medelhavspasta med spenat och stora räkor

Den här pastan blev lite här är ditt kylskåp. Men det blev en god vardagspasta som också kändes lite het och spännande med harissa, lime och räksmak i kombination...Det är en rätt så torr "pastasås" i den här rätten och vill man ha det lite mer fylligare kan man säkert tillsäta tex 1dl passerade tomater eller lite mera färska hackade. Jag tyckte det blev riktigt gott när man vände runt allt tillsammans med osten i tallrikarna....servera kanske med ett litet vitlöksbröd till och lite späda kryddiga asiatiska salladsskott.

Ingredienser till 2 personer:
200g Penne pasta
3msk Olivolja
1st Vitlöksklyfta, finhackad
1tsk Tomatpure
1tsk Harissa
4msk Tomatpesto
1st Tomat, finhackad
15st Stora räkor(typ scampi)
½st Limefrukt, saften av
½dl Bladpersilja, hackad
4dl Färsk spenat (hm..eller kan man säga 3stora nävar...)
1dl Fårost eller parmesan, riven.
Havssalt & svartpeppar från kvarn


Såhär kan man göra:
1. Koka pastan enligt ansvisningarna på förpackningen.
2. I en sautesuse eller stekpanna fräser du vitlöken i olivolja lätt, tillsätt tomatpuren och harissan, fräs runt.
3. Tillsätt räkorna och fräs runt dem, pressa över limen och salta lätt.
4. Rör ner hackad tomat, persilja och spenat, fräs lätt.
5. Vänd ner pastan och vänd runt det i "såsen".
6. Lägg upp på tallrik och riv över osten, rippla ev. över lite mer olivolja, lite havssalt och några vändor med pepparkvarnen. Garnera gärna med lite extra färsk spenat.

Tips: Om du gillar riktigt het mat så tillsätter du med fördel lite mer harissa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar