fredag, oktober 02, 2009

Fårost- & pestofylld kycklingfile lindad med parmaskinka serverad med varm tomatsallad

En tomatsallad behöver inte alltid serveras kall...eller vänta det skall den aldrig göra...den skall alltid vara rumstempererad för att den skall smaka som bäst! Men en varm tomatsallad är gott. gott i gott gott...det blir liksom en sallad, grönsaksröra och sås allt i ett. Tanken är att när du serverar så ripplar du över lite av såsen från tomatsalladen över kycklingen på tallriken när du lägger upp och garnerar med lite hackade oliver och basilikablad. Perfekt att doppa ett nybakat bröd i som med fördel serveras till...Ett rätt som kom till efter ännu ett sent målningspass i huset...man måste uppenbarligen måla tre lager...inte ett till två som det står på burken...pust!

Ingredienser till 2 personer:
2st Kycklingfiler
2msk Olivolja + 2msk Flytande honung + 1tsk Rosmarin till glaze
4msk Fårost
4msk Philadelfiaost, original
2msk Röd pesto
2st Skivor parmaskinka
2-3st Kvisttomater, modell större
½st Rödlök
2msk Balsamvinäger
4msk Olivolja
1tsk Oregano
Salt & svartpeppar från kvarn
Färsk basilika
10st Gröna oliver med piemento

Såhär kan man göra:
1. Kycklingen: Börja med att sätta ugnen på 175g. Mixa sedan färskosten, fårosten och peston. Skär ett längdsgående snitt i kycklingfilerna så en ficka bildas. Fyll filerna med ostmassan, linda en skiva parmaskina runt om så att det blir ett "täcke" . Pensla på lite glaze i form av olivolja och honung, strö över lite rosmarin och krydda med salt & peppar. Baka av i ugnen i ca 20-25min.
2. Varm tomatsallad: Skiva tomaterna och lägg dem enligt "tegelstensprincipen" i en ugnsfast form. Hacka löken fint och sprid den över tomaterna. Blanda olivolja och balsamvinägern med oreganon, salt & peppar, häll över och ställ in i ugnen samtidigt som kycklingen.
3. Hacka lite oliver till som garnering, ett gott nybakat bröd är gott till också...liksom lite extra ost om man nu känner för det så gör gärna lite mer än i receptet ovan så blir det gott att dippa brödet i....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar