lördag, oktober 03, 2009

3 sorters peppar-lax med dijonsenapskräm

Barnsligt enkelt att laga, gudagott att äta! Kankse lite tråkig bild men i sanningens namn saknade vi lite färskvaror hemma just nu...stort fokus på husrenovering istället. Och precis när vi hade kört bort all sly från tomten blev det några släpvagslass till efter lördagens äppelträdsbeskärning. Vi får hoppas att det bli lite mer äpplen nästa sommar...En råsaftcentrifug skall det även investeras i nu...det skall bli roligt att prova att göra engen äppelmust och även prova att göra egen druvjuice...eller skall man våga sig på den ädlare varianten...vi får se...njut av god och enkel lax nu!

Ingredienser till 4 personer:
800g Laxfile, gärna från mittbiten
3msk Flytande smör
3msk Rosepeppar
3msk Svartpeppar
3msk Grönpeppar
Havssalt

Dijonsenapskräm:
3dl Turkisk yoghurt
3,sk Dijonsenap
2st Vitlöksklyftor
1tsk Dragon
Salt & peppar från kvarn

Vi serverade med lite koktarödbetor med skivad gul lök till...det var vad kylskåpet hade hemma...men det blev bra!

Såhär kan man göra:
1. Lägg laxbiten med skinnsidan ner i en ugnsfast form.
2. Pensla ut det flytande smöret.
3. Mortla all peppar med havssaltet och sprid ut det över laxen.
4. Baka av laxen i ca 175g i ca 20-23min.
5. Blanda alla ingredienser till dijonsenapskrämen, du kan med fördel göra såsen tidigare och låta dem mogna i kylen.
6. Servera laxen och såsen med lite grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar