onsdag, september 22, 2010

Parisare med "sunny side up" och grillad tomat


En parisare är en klassiker, hur den uppfanns och av vem låter jag vara oskrivet men det finns en del versioner att välja på....Och vad innehåller egentligen en Parisare, även där går meningarna isär. Att versionen ovan skulle göra anspråk på originalversionen är inte fallet men väl så god och en variant därav. En perfekt efter jobbet måltid och om du fixar till det på ca 10min så är du en hejare i köket!

Ingredienser till 2 personer:
2st Brödskivor. vi hade hemlagat ljust äppelbröd
4msk Färskost
2msk Grovkornig hemlagad senap, (se tidigare recept)
8st Skivor Falukorv, ca 200g
2st Ägg, ekologiska
1st Tomat, delad på mitten
Salt & svartpeppar från kvarn
Hackad inlagd gurkmix
Chilisås


Såhär kan man göra: 
1. Rosta brödet i en grillpanna eller brödrost.
2. Bred ut färskosten och därpå den grovmalda senapen.
3. Grilla falukorvsskivorna och dela tomaten på hälften och grilla även den.
4. Stek äggen med lite smör i pannan.
5. Lägg falukorven ovanpå det bredda brödet, därpå ägget med solsidan uppåt, garnerna med den grillade tomaten. Drag något varv med salt & svartpepparkvarnen över allt.
6. Servera med hackad inlagd gurkmix och lite chilisås vid sidan av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar