lördag, september 18, 2010

Grillad lax, tigerräkor och citron

Sju ingredienser och 20min senare så har man fixat till lördagkvällens middag! Har du ingredienser och lite mer tid över så rör du naturligtvis ihop din egen skagenröra...Det bästa tipset med denna middag är att grilla citroner lite oftare, det blir rundare i smaken och riktigt gott! Och om du köper tigerräkor, se till att du väljer en "miljövänlig" variant...

Ingredienser till 2 personer:
200g Lax
4st Tigerräkor, odlade på ett miljömässigt bra sätt...
2st Citronklyftor
1dl Skagenröra, färdigköpt!
4msk Stenbitsrom
Färkspotatis
Färsk dill
Havssalt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Koka färskpotatisen, låt den ånga av och pressa den ev. sedan.
2. Skiva laxen i cm stora bitar, grilla den i en het grillpanna, krydda med havssalt & svartpeppar. Samtidigt grillar du citronklyftorna. När laxen är klar lyfter du upp den på varma tallrikar och lägger citronen över.
3. Grilla nu tigerräkorna, ca 2 min på varje sida eller tills de är genomgrillade.
4. Lägg upp tigerräkorna runt om på tallriken och rippla lite dill över.
5. Servera med lite skagenröra och lite stenbitsrom.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar