onsdag, maj 05, 2010

Tagliatelle med mozzarella, soltorkade tomater och hackade oliver


All pasta behöver ju inte bada i sås eller vara jättestark eller bestå av 100 ingredinser.
Den här pastan är rellativt mild men god med krämig mozzarella och soltorkade tomater.
Använd en olivolja av god pepprig kvalité så kommer alla ingredienser att ta för sig i denna rätt.
Servera gärna med lite ruccola sallad till om du har det hemma...

Ingredienser till 2 personer:
200g Tagliatelle
125g Mozzarellaost
8st Soltorkade tomater
1/2dl Bladpersilja, hackad
20st Gröna oliver, finhackade
4msk Olivolja
1st Vitlöksklyfta
10st kalamataoliver
Havssalt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Koka pastan i rikligt med saltat vatten tills den blir al dente.
2. Fräs vitlöken i olivolja, (i en ny kastrull), tillsätt soltorkade tomater och olivhacket.
3. Häll av pastavattnet och vänd ner pastan i kastrullen med tomaterna och oliver.
4. Skär mozzarellan i tuna skivor och vänd runt med pastan.
5. Vänd slutligen ner persiljan och krydda med lite extra olivolja, havssalt och svartpeppar.
6. Garnera ev. med någon kryddgrönt, ex.vis basilika.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar