söndag, maj 02, 2010

Solbackens potatissallad, 2010 års version...

Det här blir nog sommarens potatissallad till grillat och annat gott här hemma på Solbacken i år. Och det passar ju extra bra att den brev riktigt solgul tack vare den goda lokala rapsoljan. Jag lovar att det inte blir samma resultat med en enklare rapsolja...satsa på en med bra kvalité...Och var generös med örterna, ju mer desto godare...Tänk på att denna sallad skall serveras direkt, den vinner inte på att stå efter som dressingen då delar sig...

Ingredienser till 2-4 personer:
8-10st Medelstora färskpotatisar
4msk Dijonsenap
3msk Rödvinsvinäger
1,5dl Jullita Rapsolja
0,5dl Kryddig Olivolja
1/2st Rödlök, skuren i halvmånar
10st Kalamataoliver
Färsk basilika, persilja och dill
Salt och svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Koka färskpotatisen mjuk och skiva den i grövre bitar, låt svalna.
2. I en bunke så vispar du ihop dijonsenapen och vinägern. Tillsätt sedan rapsoljan och olivoljan droppvis så en homogen sås bildas. Krydda med salt & peppar från kvarn och vänd slutligen ner löken och potatisen.
3. Dekorera med oliverna och allt kryddgrönt.

Servera gärna med tex. lite grillad kyckling och lite grönsallad som vi gjorde på bilden nedan....


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar