söndag, maj 23, 2010

Sommarbakelse

Årets första sommarbakelse blev det i helgen med jordgubbar och hallon (dock inte Svenska...).
En enkel bakelse som man snabbt kan göra när det kommer gäster, bara man har lite smördeg hemma. Kesella vanilj är en utmärkt genväg om du inte vill göra din egen vaniljkräm! En latte till är alltid rätt....säger vissa...för jag dricker bara te!

Ingredienser till 4 personer:
2st Smördegsplattor
1st Ägg, ekologiskt
4dl Bär, ex.vis jordgubbar och hallon
1dl Äppelgelé
1st Burk Kesella vanilj
1msk Flosocker

Såhär kan man göra:
1. Kavla ut smördegsplattorna lite lätt.
2. Skär till en cm remsor så det räcker till 4st 10x10cm rektanglar, skär ut dessa också.
2. Pensla rektanglarnas kanter med uppvispat ägg, lägg på "remsorna" dvs kanterna. Nagga bottnarna med en gafel, så att de inte reser sig lika mycket.
3. Lägg degämnena på ett plåt med bakplåtspapper. Grädda av i 200g i ca 10min eller tills smördegen har rest sig och fått en gyllene färg.
4. Låt smördegsbakelserna svalna av.
5. Fördela ut ca 0,5dl av Kesella vanilj på varje botten, dekorera med bär.
6. Smält äppelgelén på svag värme på spisen, låt den svalna lite och pensla därefter över gelén över bären, låt stelna.
7. Pudra över lite florsocker innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar