lördag, maj 01, 2010

Omelett med färsk potatis, kabanoss och basilika

Lite skön brunch efter Valborg är inte fel, det blev en liten omeltett idag med kryddig Kabanosskorv och solmogna tomater med färsk basilika. Lite färskpressad apelsinjuice, en kopp te, lite frukt och en nybakad baguette med lite lemon curd till och du är hemma...Det blir garanterat en bra start på dagen!

Ingredienser till ca 2 personer:
3st Ekologiska ägg
3msk Gräddmjölk
2msk Smör, osaltat
1/2st Gul lök, grovhackad
4st Små kokta potatisar
1st Tomat, skivad
1st Ölkorv av Kabanosstyp, skuren i avlånga sneda skivor
Salt & svartpeppar från kvarn
Färsk basilika

Såhär kan man göra:
1. I en stekpanna fräser du löken och den kokta potatisen i smöret.
2. Vispa ihop äggen, gräddmjölken och salt & svartpeppar, slå det över potatisen i stekpannan.
3. Använd en träpalett och skyffla försiktigt runt i äggsmeten tills den nästan stelnat, då tillsätter du de skivade tomaterna, korven och örterna...drag pannan av sidan och låt omelletten vila lite innan du serverar den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar