Ingredienser:
1,5dl Vatten
½tsk Salt
3dl Rundkornigt grötris
7-8dl Standardmjölk
1st Kanelstång
1st/pkt Saffran 0,5g
3st Ekologiska ägg
2dl Grädde
2msk Finhackad mandel
Gott till:
Salmbärsylt (Eller om du inte får tag på det blanda 1del blåbär/hallon/björnbär med lite socker så får du en god Drottningsylt.)
Lite vispad grädde
Såhär kan man göra:
1. Koka upp vatten och salt i en kastrull, häll i grötriset, låt koka i 10min.
2. Tillsätt mjölken, saffranet och kanelstången, låt det få en snabbt uppkok på spisen, se till så att gröten inte sätter sig i botten av kastrullen.
3. Ställ in hela kastrullen med lock i ugnen på ca 100g i ca 80min så har du en perfekt gröt som har skött sig själv hela tiden.
4. Låt gröten svalna något.
5. Vispa ihop ägg, grädde och mandeln, vänd ner i gröten.
6. Häll gröten i en ugsfast form och baka av den i 175g ca 30-40min beroende på hur tjock du väljer att göra din saffranspannkaka.
7. Servera med lite sylt och grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar