tisdag, juni 30, 2009

Rabarberpaj med russin och rom

Tack för rabarerna jag fick igår! Idag föll lusten på att experimentera fram ett nytt pajrecept. Sura rabarber möter söta russin med en stänk av karibisk rom.
Skönt och gott med en svalkande kula vaniljglass till den varma desserten!

Smulpaj, till 4st små portionsformar:
2dl Vetemjöl
1dl Brun farin
1dl Strösocker
135g Smör, osaltat

Rabarberfyllning:
1l Rabarber, skalade, skivade i 1cm
2msk Smör, osaltat
0,5dl Russin
3msk Rom, mörk
1msk Glukos
1msk Potatismjöl
+ 2msk Smör, osaltat till formarna

Såhär kan man göra:
1. Knåda ihop alla ingredienser till smulpajen till små klumpar.
2. I en kastrull smält smöret och tillsätt rabarberna, mjukgör.
3. Tillsätt russina, romen och potatismjölet, rör runt ordentligt.
4. Tag rabarberfyllning av spisen, tillsätt 1msk glukos.
5. Smörj 4st portionsformar eller en mindre pajform ca 16-18cm.
6. Fördela ut fyllningen.
7. Strö över smulpajsdegen.
8. Grädda av i ugnen på ca 200g i ca 20-25min.
9. Servera gärna med en kula vaniljglass till...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar