Såhär i primörernas försäsong kan man hitta små rödbetor som är goda att koka och äta som ett litet tillbehör eller som en förätt. Idag serverad med en Bulgarisk fårost, som är en krämigare variant än den grekiska släktingen, samt en dressing med basilka och dijonsenap.
Ingredienser till 4 personer:
1st knippe rödbetor, beräkna en rödbeta per person
150g Bulgarisk fårost
2dl Ruccolasallad
4tsk Balsamicosirap
Svartpeppar från kvarn
Havssalt
Till dressingen:
10-15st Basilikablad, färska
2msk Dijonsenap
1dl Extra Virgine olive oil
1msk Vitvinsninäger
Salt & peppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Dressingen: Mixa basilikabladen i en mixer, tillsätt dijonsenapen och sedan olivoljan i en fin stråle. Smaksätt med vinägerna och salt & peppar...
2. Koka rödbetorna i saltat vatten, kyl den och skala. Skiva sedan i skivor och lägg upp på tallrikar.
2. Häll över dressingen och lägg över fårosten och ruccolan, häll över dressigen och avsluta med några varm med pepparkvarnen och ytterligare lite havssalt om så önskas...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar