Ingredienser till 3 personer:
3st Smördegsplattor a 10x8cm
1st Ekologiskt ägg
1,5dl Kesella vanilj
3dl Jordgubbar
Så många smultron du kan hitta någonstans nära dig!
2msk Florsocker
Såhär kan man göra:
1. Beroende på vilken smördegsplatta du har: skär till rektangulära plattor.
2. Med en vass kniv, snitta smördegen ca 1,5cm in från kanten, men skär inte igenom snördegen. Nu har det blivit en yttre och en inre del på smördegen. Syftet är att den yttre delen skall resa sig mer än det inre.
3. Skär till ett litet rutmönster på den inre delen, men skär inte igenom degen.
4. Vispa ett ägg och pensla sedan smördegsplattorna med den.
5. Lägg smördegsplattorna på bakplåtspapper på en plåt och grädda av dem i 200g ca 15min mitt i ugnen.
6. När bakelserna rest sig och fått fin färg tar du ut dem ur ugnen och pillar bort den inre delen, den fungerar nu som lock, var noga med att inte botten åker ur när du skär loss det.
7. Fyll botten med kesella vanilj och garnera med jordgubbar och smultron.
8. Lägg på locket och pudra över florsocker.
9. Njut!
Tips: Beroende på sötman i jordgubbarna kan det vara gott att rippla över lite flytande honung om man vill få det sötare, d.v.s. ovanpå jordgubbarna....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar