måndag, juni 15, 2009

Lite charkuterier med kronärtskockcreme & färskost med soltorkad tomat

Att servera lite goda charkuterier är gott som lite starer, syns inte så bra på bilden men Milanosalamin är fylld med en creme på kronärtskocka och parmaskinkan är toppad med lite färskost blandad med soltorkad tomat. Körsbärstomaterna är lätt ugnsbakade med lite
balsamicosirap... Gott till detta är lite grissinistänger och ett glas rosevin!

Ingredienser till 6 personer:
150 Paramskinka
150g Milanosalami
150g Annan god korv...
1st Burk kronärtskockbottnar
4msk Olivolja
2st Vitlöksklyftor
2krm Chilipeppar
150g Färskost, naturell
½dl Tomatpesto
2dl Ruccolasallad
ca 15st Cocktailtomater
2msk Balsamicovinäger
2msk Olivolja
Salt & peppar från kvarn
1st Baguette
2dl Kalamataoliver (2msk olivlja, 1msk rosmarin, 1krm Chilipeppar)

Såhär kan man göra:
1. Skölj cocktailtomaterna och droppa en droppe olivolja i varje tomat, strö över lite havssalt. Ugnsbaka på 150g i ca 45min. Tag ut ur ugnen och när du lägger upp dem så droppa lite balsamvinägersirap över varje tomat.
2. Kronärtskockkräm: Mixa kronärtskocksbottnarna med vitlöken till en slät massa, tillsätt sedan olivoljan i en stråle, krydda med chilipeppar, salt & peppar.
3. Färskost med tomat: Blanda färkosten med peston!
4. Blanda Kalamataoliverna med olivolja, rosmarin och chilipepparn.
5. Fyll två stycken spritspåsar med kronärtskockkrämen respektive färkosten.
6. Nu är det bara att arrangera allt på ett uppläggningsfat. Spritsa ut lite kronärtskockcreme i mitten på varje skiva Milanosalami och tryck ihop. Sprita färskosten ovanpå parmaskian, som du vikt lite lätt, och arrangera de övriga ingredienserna på fatet.
7. Servera gärma med lite bröd...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar