Ganska klassiska lammsmaker men ack så gott! Dessutom enkelt och snabbt att tillaga. Och visst passar det men ett glas italienskt kraftigt rödvin till...
Ingredienser, 2 personer:
6st Franska lammkottletter, d.v.s. med ett ben
1msk Olivolja
1st Rosmarinkvist
Salt & peppar från kvarn
Råstekt potatis:
6st Potatisar, tunt skivade
1msk Smör
1msk Olivolja
2st Vitlöksklyftor
1msk Paprikapulver
Salt & peppar från kvarn
Getostcreme:
1dl Turkisk matlagningsyoghurt
50g Getost utan kanter
1msk Extra virgine Olive oil
1msk Honung
Salt & peppar från kvarn
Paprikaragu:
½st Röd paprika, grovtärnad
½st Gul paprika, grovtärnad
1msk Olivolja
1st Vitlöksklyfta, finhackad
1st Röd lök, grovt hackad
2dl Passarade tomater med Chili
½dl Rött vin
Salt & peppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Börja med getostcremen, mosa getosten och blanda därefter i yoghurten och därefter de övriga ingredienserna. Ställ därefter kallt med plastfilm över tills det övriga är klart.
2. Stek potatisen på medelvärme i matfettet, tillsätt kryddorna och smaka av.
4. Fräs paprikabitarna, löken och vitlöken i en kastrull, tillsätt därfter vinet och de övriga ingrediensrna. låt koka ner 1U/3-del.
5. Masera in olivoljan och rosmarinen i kotletterna, stek på medelvärme 2-3min per sida, avsluta med att salta och peppra.
6. Arrangera allt på tallrikar...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar