måndag, maj 04, 2009

Grillade lammkotletter med paprikaragu och getostcreme

Ganska klassiska lammsmaker men ack så gott! Dessutom enkelt och snabbt att tillaga. Och visst passar det men ett glas italienskt kraftigt rödvin till...

Ingredienser, 2 personer:
6st Franska lammkottletter, d.v.s. med ett ben
1msk Olivolja
1st Rosmarinkvist
Salt & peppar från kvarn

Råstekt potatis:
6st Potatisar, tunt skivade
1msk Smör
1msk Olivolja
2st Vitlöksklyftor
1msk Paprikapulver
Salt & peppar från kvarn

Getostcreme:
1dl Turkisk matlagningsyoghurt
50g Getost utan kanter
1msk Extra virgine Olive oil
1msk Honung
Salt & peppar från kvarn

Paprikaragu:
½st Röd paprika, grovtärnad
½st Gul paprika, grovtärnad
1msk Olivolja
1st Vitlöksklyfta, finhackad
1st Röd lök, grovt hackad
2dl Passarade tomater med Chili
½dl Rött vin
Salt & peppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Börja med getostcremen, mosa getosten och blanda därefter i yoghurten och därefter de övriga ingredienserna. Ställ därefter kallt med plastfilm över tills det övriga är klart.
2. Stek potatisen på medelvärme i matfettet, tillsätt kryddorna och smaka av.
4. Fräs paprikabitarna, löken och vitlöken i en kastrull, tillsätt därfter vinet och de övriga ingrediensrna. låt koka ner 1U/3-del.
5. Masera in olivoljan och rosmarinen i kotletterna, stek på medelvärme 2-3min per sida, avsluta med att salta och peppra.
6. Arrangera allt på tallrikar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar