Ingredienser till 3-4 portioner:
Biffar:
350g lammfärs...men ta gärna lite till!
1tsk Salt, vanligt fint
½dl Ajvar, mild
2msk Olivolja
2msk Rödvin
2-3krm Spiskummin
2-3krm Chilipulver
3msk Bladpersilja, hackad
Svartpeppar från kvarn
Tomatcreme: (räcker till mer än 4port...)
8st Soltorkade tomater
2msk Olivolja
200g Grekisk fårost
2dl Grekisk yoghurt
Salt och svartpeppar från kvarn
Rostade grönsaker:
2-3st Bakpotatisar, skuren i gröve bitar
1st Gul lök, skuren i grövre bitar
1st Röd lök, skuren i grövre bitar
2st Morötter, skuren i grövre bitar
2-3msk Olivolja
1msk Paprikapulver
2msk Timjan
Salt & svartpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Blanda färsen med saltet, arbeta väl. Färsen blir nu lite fastare i konsistensen.
2. Tillsätt alla andra ingredienser och blanda väl, forma biffar och lägg på en plåt, ställ in den i frysen minst en timme.
3. Vänd runt potatisen och alla andra ingredienser på en plåt och baka av ca 40min på 200g i ugnen, känn på en morot som brukar vara hårdast att de är klara...annars får de gå ett tag till.
4. Tomatcremen: Mixa de soltorkade tomaterna med olivoljan i en mixer väl, tillsätt smuilad fårost och grekisk yohgurt, krydda med svartpeppar. Låt stå kallt och mogna i kylen.
5. Grilla de frysta biffarna i en grillpanna eller på en utegrill, servera med rostade grönsaker och tomatcreme.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar