torsdag, juli 02, 2009

Apelsinrubbad karré med rabarberchutney

Ingredienser till 2 personer:
Fortsätter på temat rabarber och idag får de ingå i en chutney till kvällens varmrätt.
Det blev en allroundchutney som passar till det mesta i gillväg. Tillsätt mer chili och lite chilikärnor om du vill ha den starkare och minska mängden socker om du vill ha den syrligare.

Fläskkarre:
2st Karrékotletter
2msk Orange pepper, (kryddmix med svartpeppar, ingefära & apelsin)
Salt & peppar från kvarn

Rabarberchutney:
175g Rabarber, skalade och skivade
1st Röd lök, grovt hackad
2st Vitlökar, grovt hackad
10g Röd chili, fint hackad, (önskar du starkare smak tillsätt även kärnorna)
3msk Vittvinsvinäger
1,5dl Strösocker
0,5dl Brun farin
2krm Salt
1tsk Potatismjöl upprört med lite vatten
2msk Rapsolja

Såhär kan man göra:
1. Börja med chutneyn: Fräs rabarberna, vitlöken, löken och chilin i rapsoljan tills de blir mjuka. Tillsätt vinägern, låt koka upp. Häll över sockret och brun farin, låt koka upp under omrörning. Smaka av med lite salt, blanda potatismjölet med lite vatten och häll sakta ner under omrörning tills chuntneyn tjocknar.
2. Kyl chutneyn om så önskas....
3. Gnid in kryddblandningen i karrén och grilla ute eller på en grillpanna. Smaka av med salt och ev. lite mer peppar från kvarn.
4. Servera gärna med med ugnsrostad potatis och sallad.

Tips: Chutneyn kan gärna göras dagen före, då blir den även lite starkare från chilin. Den är ganska söt så vill du ha den syrligare minska mängden strösocker med ca 0,5dl.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar