söndag, juni 21, 2009

Midsommar på Solbacken 2009

I år firade vi midsommar för första gången hemma på Solbacken. Kanske blir det en återkommande tradition enligt vissa rykten...Det blir inga recept i det här inlägget men väl hela menyn som säkert kan passa på någon av sommarens andra fester...
På tallriken ovan finns en äkta spansk chirozo och rubbad fläskfile innehållande vitlökspeppar, paprikapulver, havssalt och lite timjan.

En Weber go anyware är toppen trots att den är liten...vi kunde grilla till ca 20pers på den till midsommar...på bilden syns den bejublade spanska Chorizon. Och tänk på att inte äta den med det svenska söta korvbrödet...bara ett gott surdegsbröd duger!

Nedan finns Solbackens midsommarmeny 2009

Lunch:
3 sorters sill, inlagd, senapssill och skärgårdssill
Stekt inlagd strömming
Färskpotatis
Gräddfil & Gräslök
Västerbottensost
Rostat knäckebröd
Dillsmör
Laxpaj & Roquefordpaj
Späda salladsskott med rädisor

Fika:
Jordgubbstårta med vaniljkesella och jordgubbsmousse
(Se separat recept)

Middag:
Grillad rubbad Fläskfile, Chorizokorv
& chilimarinerade jumboräkor
Friterad färskpotatis
Färskpotatissallad med basilikaolja
Solbackens inlagda grönsaker
Tomatsallad med vårlök
Surdegsbröd med olivkräm
Morotstzatziki med dill
2 sorters BBQ sås

Efterrätt:
Lemon tarte med vaniljglass
(se separat recept)

Midsommardagens Brunch:
Svartvinbärssmothie
Ceasarsallad
Klämgrillsmackor med brie & salami
Omelett med Squach & paprika
Fruktsallad
Apelsinjuice

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar