lördag, juni 13, 2009

Oblandad Skagentoast

En toast skagen behöver inte vara en majonnäsaktig röra som i bästa fall ligger på en bit rostat bröd. Dela enkelt upp alla ingredienser istället så kan gästen själv tillaga sin egen variant på tallriken...känns både fräschare och modernare!


Ingredienser till 2 personer:
200 Räkor, handskalade 70/90
½st Avacado, skuren i klyftor
½st Citron, skuren i klyftor
½st Rödlök, finhackad
2st Kvisttomater
2st Skivor gott bröd, rostat i grillpanna med 1tsk olivolja
½dl Dillmajo (2st äggulor, 1msk Vitvinsvinäger, 2dl Rapsolja, 1msk citronjuice, 2msk finskuren dill, 1krm Cayennepeppar, tabasco, salt & peppar från kvarn)

Såhär kan man göra:
1. Börja med dillaoilin, vispa äggulor och vinäger, tillsätt sedan oljan droppvis under kraftig vispning så att en majonnäs bildas, smaksätt med citron, dill och kryddor (droppa så många droppar Tabsco som du vill ha...)
2. Pensla brödskivorna med oljan, grilla det i en grillpanna, skär sedan i mindre remsor.
3. Arrangera allt på en tallrik: räkorna ovanpå avacadon och de andra komponenterna runt om.

Servera gärna med ett glas vitt bubblande vin!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar