söndag, juni 21, 2009

Vattenmelon med Bulgarisk fårost

Äntligen börjar vattenmelonsäsongen! När du köper en så knacka gärna lite lätt på skalet, låter det ihåligt är melonen mogen. Den här kombinationen bygger på relationen söt, surt och salt: jättegott, helt enkelt! Servera den som en förrätt, som sallad till en bit grillat kött eller kanske på en buffé.

Ingredienser till 4 personer:
1/4 mindre vattenmelon
200g Bulgarisk fårost
1st Röd lök
4msk Extra virgine olive oil av pepprig och gräsig karraktär
4msk Balsamicosirap
4msk Bladpersilja, finhackad
Havssalt
Svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Skär ur köttet från vattenmelonen i grova bitar, ta bort kärnorna så gott det går.
2. I en bunke blandar du runt vattenmelonbitarna med olivoljan, havssaltet och papparn.
3. Skeda upp och fördela på fyra tallrikar, om det skall vara en förrätt.
4. Bryt sönder fårosten och fördela ut den över melonen.
5. Skala och skiva rödlöken, sprid ut över fårosten.
6. Rippla över balsamicosirapen och bladpersiljan.

Tips: Den bulgariska fårosten är mildare och krämigare i sin konsistens än den grekiska varianten, den passar även perfekt som frukostost om du vill ha lite medelhavstema...

1 kommentar:

  1. Och .. vad ska man dricka till detta? Vintips helst, tack!

    SvaraRadera