fredag, juni 12, 2009

Solbackens ekologiska musli

Till frukost kan det vara gott med en hemgjord musli. Här kommer ett recept på en ekologisk basvariant, du kan enkelt smaksätta den med lite kryddor som kanel och ingefära, byta ut lite frukt eller söta den lite mer...

Ingredienser, alla ekologiska:
1l Fiberberikat havregryn
5dl Vetegroddar
2,5dl Rågflingor
2,5dl Vetekli
7dl Dinkelflingor
2dl Pumpakärnor
2dl Solroskärnor
2dl Russin
2msk Rapsolja
1,5dl Vatten
2msk Flytande honung

Såhär kan man göra:
1. Blanda alla ingredienser i en ugnsfast form med höga kanter.
2. Rosta blandningen i ca200g i ca 25min tills den blir lätt rostad.
3. Låt muslin svalna, häll den därefter i en burk med tätslutande lock.

Tips: Lite torkad banan, annanas, papaya, äpple, hallon, jordgubb brukar vara vanliga ingredienser att tillsätta. Vill man ha en sötare musli kan man strö på lite strösocker, brun farin eller vaniljsocker...Om du är försiktig och håller händerna borta och använder rena redskap håller muslin några veckor om du förvarar den torrt...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar