måndag, juni 08, 2009

Färskostcreme med oliver och vitlök

Här kommer ett recept på en olivkräm som man kan ha som lite antipasto tillsammans med lite grönsaker och rostat bröd. Eller som tillbehör till en grillad bit fisk, skaldjur eller kyckling.
Cremen är i grunden mild i sin smak, hetta gärna upp den lite mer om du vill ha den hetare... Tex kan du mixa med en färk chili...


Ingredienser till en "skål":
3dl Gröna oliver med pimento
2st Vitlöksklyftor
2msk Olivolja
1msk Balsamicovinäger
150 Färskost, (jag använde Philadelfia light)
2krm, Tabasco
Salt & svartpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Mixa oliverna med vitlöksklyftorna, olivoljan och balsamicovinägern till en slät pure.
2. Blanda i färskosten, använd gärna pulsfunktionen på en mixer.
3. Tillsätt kryddorna, vill du ha en starkare smak så är det bara att krydda med än mer Tabsco. Min variant var tämligen mild.
4. Låt cremen gärna vila i kylskåp så att smakerna blir till sin rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar