måndag, juni 22, 2009

Jordgubbstårta

Det här är Midsommaraftons jordgubbstårta, den var troligen omtyckt för två stycken gick åt som smör i solsken, trots att regnet öste ner! Botten, det så kallade anslaget på fackspråk får du själv leta ett recept på, såhär fyllde vi tårtan...(Den är busenkel....alla klarar att göra den!)

Ingredienser till en tårta:
1st anslag
2,5dl Vispgrädde till garnering
ca 1,5l Jordgubbar till garnering
Jordgubbsblad till garnering

Fyllning nr:1 Jordgubbsmousse:
2,5dl Vispgrädde
0,25l Jordgubbar
0,5dl Florsocker
0,5dl Jordgubbssylt

Fyllning nr: 2
2dl Kesella vanilj

Såhär kan man göra:
1. Dela anslaget i tre delar genom att skära det på längden.
2. Lägg upp anslag nr 1 på ett fat, bred ut Kesella vnolj till ett jämt lager.
3. Lägg på anslag nr 2.
4. Jordgubbsmousse: Mixa jordgubbarna, sylten och blanda ner florsockret. Vispa grädden och vänd ner jordgubbmixen i grädden försiktigt. Skall tårtan ätas på en gång funkar denna kräm, om den skall stå ett tag smält då ner 4st gelantinblad i moussen så blir den stabil.
5. Bred ut jordgubbsmoussen på lager 2 och lägg på den sista anslagsbiten, dvs nr 3.
6. Bred ut ett tunt lager grädde på tårtan, vill du kan du fylla en spritspåse, det kan ge dekorativa effekter.
7. Häll ut ett berg av jordgubbar på toppen av tårtan och dekorera med lite jordgubbsblad.

Tips: Lite fina chockladdiagram kan ytterligare höja impackten....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar