tisdag, juni 30, 2009

Västenbottenpaj med rom och gräddfil

En Västerbottenpaj är lite lyxig mat som kan förhöja en tisdagskväll. Den passar perfekt i många kombinationer...speciellt till Augusti månads kräftkalas...

Ingredienser till en paj:
Pajskal:
125g Smör, osaltat
3dl Vetemjöl
1msk Vatten
1krm Salt

Fyllning:
250g Västerbottenost
2dl Vispgrädde
2st Ekologiska ägg
1tsk Extra Virgine Olive oil
2krm Chilipeppar
Några droppar Tabaso
Salt & svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Pajskal: Mixa smöret, vetemjölet, saltet och vattnet till en deg.
2. Linda in degen i lite plastfolie och låt den vila i kylen i ca en timme.
3. När degen har blivit kall så kavla ut den och lägg den i en pajform.
4. Förgrädda pajskalet i 175g ca 15min eller tills den blir gyllenbrun.
4. Fyllning: Riv osten, rör ihop alla andra ingredienser, fyll pajskalet.
5. Grädda av pajen i ca 35-40min på 150g.
6. Servera gärna med en klick rom, gräddfil och hackad rödlök.

Tips: Pajen passar perfekt som en förrätt eller som en side order till en grillad bit kött eller bit fisk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar