Rörorna kan du med fördel servera till "vad som helst" under sommarens grillövningar!
Den varma aubergineröran passar även perfekt kall...
Ingredienser till 4 personer:
Biffar:
400g Nötfärs, Svensk ekologisk
2dl Turkisk matlagningsyoghurt
2msk Rött vin
1msk Olivolja
1st Vitlöksklyfta, mortlad
2st Kvistar färsk rosmarin, repa av bladen och mortla
Salt & peppar från kvarn
Aubergineröra med paprika, kall:
75% av en medelstor aubergine
2msk Olivolja
1dl Ajvar relish, medel
1½dl Turkisk yoghurt
1st Vitlöksklyfta
1krm Paprikapulver
1krm Chilipeppar
2msk Bladpersilja, hackad
Havssalt
Aubergineröra, varm:
25% av en medelstor aubergine, skuren i något grövre bitar
2msk Olivolja
½ Röd lök, grovt hackad
2dl Röd inlagd paprika grovt hackad
1½ dl Rött vin
0,75dl Chilisås
1msk Citronsaft
Havssalt
Ugnsrostad potatis:
10st Potatisar skurna i 1cm skivor
2msk Rosmarin
Havsalt
Såhär kan man göra:
1. Skala och skär potatisen i 1cm skivor, lägg ut på en ugnsfast form och krydda med rosmarin och havssalt, rosta i 225g i ca 15 min, därefter i 175g i ca ytterligare ca15min.
2. Blanda alla ingredienser till färsbiffarna i en skål och forma små biffar. Lägg i en smord ugnsfast form och baka av 15-20min i 175g ugn. Samkör med potatisen ovan...
3. Samtidigt rostar du 75% av auberginen vänd i olivolja och lite salt de först 15min i ugnen på 225g.
4. Tag ut auberginen och låt svalna något. Mixa sedan alla ingredienser i en mixer, smaka av.
Du kan med fördel även göra denna röra tidigare, tom dagen innan. Den vinner i smak på att stå till sig lite och mogna.
5. Fräs lite olivolja i en sauteuse, tilsätt löken, auberginen och paprikan. Fräs runt i några minuter och tillsätt sedan vinet, låt koka upp i en minut, tillsätt sedan alla övriga ingredienser, smaka av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar