lördag, januari 02, 2010

Medelhavspaj med salami och oregano

Årets första inlägg blev en paj som Anna gjorde medan jag målade i huset...vi har gjort av med en ansenlig märg färg vid detta lag och på inköpslistan står just nu 30 liter till!!!
Hursomhelt så är grundreceptet på pajdeg alltid bra att ha och sen kan man fylla den med det som finns tillhands...salami och fårost är en god kombination tillsammans med oregano.
Enkelt, gott och också perfekt till lunch imorgon!

Pajdeg:
3 dl mjöl
125 g osaltat smör
1/2 tsk salt
3 msk vatten

Fyllning:
150 g salami, idag valde vi hälften vitlökssalami och hälften pepparsalami
1/2 st paprika
1/2 st rödlök skuren i halvmånar
1/2 dl grovhackade soltorkade tomater
150 g fårost (kan minskas till 100g)
12 st kalamataoliver

Äggstanning:
2 dl Mjölk
3 st Ekologiska ägg
1 msk Basilika
1 msk Oregano
1 krm Cayennepeppar
Salt och Svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Pajdegen görs lättast i en mixer men det går givetvis lika bra att knåda den för hand, dvs mixa alla ingredienser så snabbt om möjligt till en deg.
2. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
3. Fyll pajen med fyllningen och äggstanningen och grädda ytterligare 40-45 minuter i 175 grader. Känn efter med en sticka att den är klar...
4. Garnera med några coctailkapris och servera med en god sallad. Hos oss serverades idag en sallad på kinakål, tomater, finhackad rödlök och avokado.


1 kommentar:

  1. Hej!
    God fortsättning på det nya året! Vilken härlig blogg du har, hittade den genom matbloggstoppen och jag kommer definitivt att titta in här fler gånger!

    Om du har lust så kanske du kan titta in på min blogg där du kanske hittar något nytt recept? ;)
    Du får också jätte gärna lämna en kommentar om vad du tycker om bloggen och gärna ge tips om vad jag kan göra bättre !
    Ha det bäst!
    MVH Daniella.

    SvaraRadera