lördag, juli 31, 2010

Körsbärsbullar

Nya körsbär är klara hemma i trädgården, tyvärr tog skatorna de flesta i år men för att ge plats åt nya så blev det lite syltkokning och bullbak i regnvädret. Som belöning för mödan kunde vi sen avnjuta lite körsbärsbullar med ett stort glas mjölk, värt att vänta på...Tänk på att du bakar bullarna i formar, annars läcker sylten ut på plåten.

Ingredienser till en sats bullar:
En sats enligt anvisningarna på tex mjölpaketet.
och
700g Körsbär, urkärnad vikt
400g Syltsocker med Pektin
2msk Citronjuice
3msk Vaniljsocker

Såhär kan man göra:
1. Själva bullarna, följ anvisningarna i ditt recept...
2. Körsbärssylten, blanda allt och låt koka i ca 30min, skumma väl och kyl ner.
3. När du kommer till momentet att lägga på fyllningen, bred ut lite smör, kanel och socker som vanligt men bred även ut körsbärssylten. Observera att all sylt inte går ut, bred ut ett jämnt lager som du bedömer funkar att rulla ihop.
4. Tänk på att använda bullformar så sylten inte läcker ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar