Ingredienser till 4 personer:
120-140g Färsk sikfile per portion
1½dl Purjolök, skuren i ½cm stora bitar
1dl Färsk dill
½st Citron, saften av
100g Smör, osaltat
8st Färskpåotatisar, om möjligt gärna mandelpotatisar, kokta och skalade
Havssalt & vitpeppar från kvarn
4st 40cm ark med ugnsfolie
Såhär kan man göra:
1. Riv till fyra ark med ugnsfolie.
2. Smörj arken med lite smör, salt & peppra på folien.
3. Skiva den kokta potatisen och fördela ut den på foliearken.
4. Fördela ut de urbenade sikfilerna.
5. Sprid ut rejält med dill och purjolök över siken.
6. Pressa över citronsaft och krydda rejält med salt och vitpepparkvarnen.
7. Slut igen foliepaketen.
8. Om möjligt gör upp en eld på en anvisad grillstad eller i en utegrill och grilla foliepaketen i ca 5min. Obs! Tiden kan variera något beroende på hur stark glöd du har...öppna paketen och se till så att fisken har blivit vit och fast då är den klar. Är du hemma och använder en hemmaugn så ställer du foliepakten på en ugnsplåt, gärna med höga kanter, och ugnsbakar pakten på 175-200g i ca 10-12min.
Gott att servera till:
Servera gärna med en fräsch sallad, krispigt tunnbröd (gärna bakt på havre) med en rejäl skiva Västerbottenost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar