söndag, juli 25, 2010

Gravlaxsås med Cremé fraiche

Det blev en varmrökt Öring ikväll och en variant på den klassiska gravlaxsåsen. Den passar ju som bekant bäst till gravad lax men vill man så kan man enkelt tillsätta lite Cremé fraiche för att göra den mildare och plötsligt passar den perfekt till lite rökta fiskar! Det är även en perfekt bas för att lägga in tex gravad strömming eller inlagd sill. Vi käkade Öringen med lite färskpotatis och citron, enkelt och gott! Här är receptet på såsen, jag höftar lite som vanligt i köket men måtten nedan skall stämma, vill du ha såsen lite pikantare så tillsätt lite mer vinäger.

Ingredienser till ca 2,5dl sås:
4msk Svensk söt senap
2msk Socker
1,5msk Vittvinsvinäger
2msk Dill, finskuren
1dl Rapsolja
1,5dl Cremé Fraiche
1krm Salt
1krm Vitpeppar, malen

Såhär kan man göra:
1. Vispa ihop senapen, sockret, vinägern och dillen, tillsätt oljan droppvis tills en slät sås bildas.
2. Rör ner Cremé fraichen och smaka av med salt & pepparn.
3. Låt såsen mogna ca 1h i kylen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar