tisdag, juli 21, 2009

Vaniljkörsbär serverad med glass och nyplockade bär

Vi plockade lite bär från trädgården idag och tillagade en busenkel variant på inlagda syltade körsbär...det hela slutade med en god dessert med lite bär och en kula vaniljglass, se bilden lite längre ner...

Ingredienser:
4dl Vatten
2dl Socker
1st Vaniljstång, skrapa ur fröna
1/2st Citron, saften av
850g Körsbär, urkärnade

Såhär kan man göra:
1. Kärna ur alla körsbären.
2. Blanda alla ingredienser UTOM körsbärna i en kastrull, låt koka i 10min.
3. Lägg i de urkärnade körsbärna i sjud i 10min.
4. Häll upp på burkar, förslut och vänd burkarna upp och ner så bildas det vaccum.
5. Förvara i kyla...

Såhär gott kan det bli med lite färska röda vinbär, jordgubbar och hallon till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar