torsdag, juli 09, 2009

Rödbetstzatziki, serverad med fårostfylld nötfärsbiff och friterad färskpotatis

Rödbetor äter man för lite av, det är så gott och enkelt att tillaga! Använd bara ett par plasthandskar när du hanterar dem så slipper du bli aldeles röd om fingrarna. Det börjar ju bli populärt att kalla vilken sås som helst som innehåller yoghurt och vitlök för tzatziki...så här kommer min variant på en med rödbetor. Den passar perfekt till lite fårostfyllda färsbiffar och friterad färskpotatis som vi åt till...en inlagd cornichons bryter fint med sin kryddighet till rödbetans naturliga sötma...

Ingredienser till 6-10 port. (Du kan enkelt minska ner receptet tillhälften)
5dl Grekisk yoghurt
1st Rödbeta, skalad av normalstor modell
4st Vitlökskklyftor, finmortlade eller pressade
4msk Extra Virgine Olive Oil
2msk Rödvinsvinäger
Salt & Peppar från kvar
1-2msk Finskuren dill

Såhär kan man göra:
1. Skala och riv rödbetan.
2. Blanda ihop alla övriga ingredienser och smaka av ordentligt med salt & peppar.
3. Vänd ner den rivna rödbetan och blanda väl.
4. Låt gärna tzatzkin stå i kylen och mogna till sig minst en timme...men den blir alltid bättre över natten.
5. Garnera med lite hackad dill på toppen.

Såhär läcker färg får rödbetstzatzikin. Kanske inte läge att ha en vit tröja på sig...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar