fredag, juli 17, 2009

Pepparrökt makrill med färskpotatis, gräddfil och cornichoner, till sjöss

Idag åt vi lunch under segling till sjöss! Vad enkelt det kan vara att "tillaga" men ack så gott!
En rökt makrill är en delikatess och skall avnjutas på enklast möjligaste sätt. Den ganska feta makrillen balanserades fint med kryddigheten från pepparn, svalkan i gräddfilen och krispigheten från cornichonsen. Prova denna sommarrätt, vart ni än är på semestern!


Ingredienser till 2 personer:
2st Makrillfiler, rökta med pepparsmak
2dl Gräddfil
10st Cornichoner
8st Färskpotatisar, kokta
Lite grönsallad, tomat och rödlök
Knäckebröd


Såhär kan man göra:
1. Idag blir det kanske inga avancerade tillagningsanvisningar heller men tänk på att dra skinnet av makrillen så blir det lättare att äta!

När man minst anade det dök "Smeraldo" upp bakom ryggen, alldeles ljudlöst fanns hon bara där och "Pärlan" behövde några snabba slag för att hinna på säkert avstånd utan att svallvågorna gungade in oss på landbacken! Men när man ser på bilden ovan så var hon långt borta, i verkligheten känndes det betydligt närmare!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar