fredag, juli 31, 2009

Creme brulé med sommarbär serverad med chokladtruffelglass och inkokta körsbär

En dessert kan oftast upplevas lite lyxigare när man plockar ihop olika delar till en helhet. Som denna fredagkväll när vi blandar lite infrysta egenskördade jordgubbar och svarta vinbär till en brulé tillsammans med en kula färdigköpt chokladtruffelglass och våra sedan tidigare inlagda körsbär. Ikväll lyckades inte avbräningen av sockret så bra...undrar varför? Blir till att laga brulé snart igen...

Ingredienser till 4 personer:
3st Ekologiska äggulor
2msk Strösocker
1st Vaniljstång, urskrapad
2,5dl Vispgrädde
0,5dl Standardmjölk
2msk Råsocker (till avbränning)
1dl jordgubbar
0,5dl Svarta vinbär

Såhär kan man göra:
1. Vispa ihop äggulor, strösocker och vanilj.
2. Tillsätt grädden och mjölken.
3. Låt gärna denna smet ligga och dra i kylen en tid så att vaniljsmaken kommer fram. Helst över natten men minst i en timme.
4. Sila smeten genom en finmaskig sil.
5. Häll smeten i 4st portionsformar, tillsätt bären.
6. Grädda i 110g varm ug i ca 40min eller tills dess att smeten har stannat.
7. Låt brulen svalna, strö över råsockret och bränn av med en gasolbrännare eller i ugnen under ett upphettat grillelement.
8. Servera gärna med en kula chokladtruffelglass och lite inkokta körsbär, (se tidigare recept).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar