Ingredienser till 4 personer:
3st Ekologiska äggulor
2msk Strösocker
1st Vaniljstång, urskrapad
2,5dl Vispgrädde
0,5dl Standardmjölk
2msk Råsocker (till avbränning)
1dl jordgubbar
0,5dl Svarta vinbär
Såhär kan man göra:
1. Vispa ihop äggulor, strösocker och vanilj.
2. Tillsätt grädden och mjölken.
3. Låt gärna denna smet ligga och dra i kylen en tid så att vaniljsmaken kommer fram. Helst över natten men minst i en timme.
4. Sila smeten genom en finmaskig sil.
5. Häll smeten i 4st portionsformar, tillsätt bären.
6. Grädda i 110g varm ug i ca 40min eller tills dess att smeten har stannat.
7. Låt brulen svalna, strö över råsockret och bränn av med en gasolbrännare eller i ugnen under ett upphettat grillelement.
8. Servera gärna med en kula chokladtruffelglass och lite inkokta körsbär, (se tidigare recept).
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar