Ingredienser för 2 personer:
1st burk Kronärtskockor, avrunnen och klyftade
1st tetrapack Krossade tomater med chili
10cm Squach, skuren i grövre bitar, likastora som kronärtskockorna
2st Gula vårlökar, skuren likadant som kronärtskockorna och squachen
10st Oliver
½st Citron
1msk Olivlja
1msk Balsamicovinäger
1msk Rosmarin
Havssalt
8st Kokta Färskpotatisar
2st Vitlöksklyftor, finhackade
½dl Aioli...som vi hade kvar sen igår
Lite lantbröd
Krispsallad
1st Jalapenoölkorv
Såhär kan man göra:
1. Kronärtskocksratatouille: I en kastrull fräser du oljan med rosmarinet, löken och squachen så att det mjukgörs, tillsätt balsamicovinägern och tomaterna. Pressa i saften från en citronklyfta och krydda med havssalt. Koka ihop i ca 15min på medelvärme. Tillsätt kronärtskockorna, smaka av ytterligare med ev. mer rosmarin eller salt.
2. Stek på potatisen med vitlöken, havssalt och chilipeppar, lägg på på ett fat och klicka på en liten klick aioli.
3. Gör en enklare sallad och servera all med lite bröd att doppa i ratatouillen, lite ölkorv och citronklyfta.
Otroligt vad folk kan bli stressade för mindre när det är dags att lägga till...:)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar