fredag, juli 17, 2009

Kronärtskocksratatouille med vitlöksstekt färkpotatis, till sjöss!

Ikväll blev det lite koka soppa på en spik, upptäckte att alla middagar kanske hade en gemensam nämnare iform av tomater på tetra men å andra sidan äter man väll det varje dag i Italien! Återigen lite plockrätter...det är nog temat för sommaren 2009!


Ingredienser för 2 personer:
1st burk Kronärtskockor, avrunnen och klyftade
1st tetrapack Krossade tomater med chili
10cm Squach, skuren i grövre bitar, likastora som kronärtskockorna
2st Gula vårlökar, skuren likadant som kronärtskockorna och squachen
10st Oliver
½st Citron
1msk Olivlja
1msk Balsamicovinäger
1msk Rosmarin
Havssalt

8st Kokta Färskpotatisar
2st Vitlöksklyftor, finhackade
½dl Aioli...som vi hade kvar sen igår
Lite lantbröd
Krispsallad
1st Jalapenoölkorv


Såhär kan man göra:
1. Kronärtskocksratatouille: I en kastrull fräser du oljan med rosmarinet, löken och squachen så att det mjukgörs, tillsätt balsamicovinägern och tomaterna. Pressa i saften från en citronklyfta och krydda med havssalt. Koka ihop i ca 15min på medelvärme. Tillsätt kronärtskockorna, smaka av ytterligare med ev. mer rosmarin eller salt.
2. Stek på potatisen med vitlöken, havssalt och chilipeppar, lägg på på ett fat och klicka på en liten klick aioli.
3. Gör en enklare sallad och servera all med lite bröd att doppa i ratatouillen, lite ölkorv och citronklyfta.
Det är ganska trångt i ett båtkök från 1984 men det är ganska häftigt vad man kan åstadkomma på ett tvålågit spritkök...det är mao inte utrustningen som gör det!
Här är det bäst att inte kasta ankar men idag är vi lite extra glada eftersom vi seglade in till kaj!
Otroligt vad folk kan bli stressade för mindre när det är dags att lägga till...:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar