Ingredienser till 2 personer:
1msk Olivolja
4st majskolvar, färdigkokta på burk
4msk Texas Smokehouse Steak Sauce
Salt & peppar från kvar
Kikärtsragu:
1st terta förp Krossade tomater med chili
1burk Kikärtor, kokta och avsköljda
1burk Kikärtor, kokta och avsköljda
1st Gul lök, grovt skuren
2st Vitlöksklyftor, finhackade
1st Ölkorv med Jalapenosmak, skuren i slantar
1msk Paprikapulver
1msk Oregano
1msk Balsamicovinäger
Havssalt
Gott till:
Avacadosallad, kanske med lite sour cream till om man nu råkar ha tillgång till en kyl.
Vill man utöka menyn kanske man vill komplettera med lite quesadillas med cheddarost och lite inlagd chili och några tortillachips. Varför inte lite mexicansk öl om man nu vill svalka sig med något!
Såhär kan man göra i ett båtkök:
1. Majskolvar: Grilla på majskolvarna i oljan i en stekpanna så att de får färg, pensla på lite steakhousesås och krydda med lite salt och svartpeppar.
2. Kikärtsragu: Fräs på lite olja med vitlök och lök, tillsätt tomaterna och kikärtorna samt alla de andra ingredienserna, låt koka ihop på medelvärme i ca 15min.
Här ligger segelbåten "Pärlan" förtöjd i Björsund, kanske den största båt som besökt denna brygga...tur att vi la ut en ordentlig blyklump i aktern...:) Tack för god blåbärspaj och söta jordgubbar!!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar