måndag, juli 13, 2009

Aubergine & Squachragu med kronärtskocksbulgur och avacadosalsa, till sjöss

Idag blåste vi inte inne utan snarare tvärt om, vi kom ingenstans, totalt vindstilla! Men en härlig heldag på Rågsäcken med bad i Mälaren och sveda och värk efter att ha glömt solkrämen under förmiddagen resulterade i en god vegetarisk middag. Utan kyla ombord blir allt en liten större utamning men det blir jättegott ändå!
Ingredienser till 2 personer:
Ragu:
280g Grillad aubergine i tomatsås, på burk
½st Squach, skuren i tärningar
½st rödlök, skuren i tärningar
2st Vitlöksklyftor, skivade
10st Cocktailtomater
2msk Olivolja
1msk Rosmarin
1msk Paprikapulver. stark
1msk Balsamicovinäger
½dl Vatten
10st Kalamataoliver
Salt & peppar från kvarn

Bulgur:
1½dl Bulgur
5dl Vatten
1msk Salt
½dl Kronärtskockspesto, på burk

Avacasosalsa:
2st Avacados, mogna, skurna i grova bitar
½st Gul lök, finhackad
3st Rädisor, finskurna
1msk Olivolja
1tsk Chilipeppar
1msk Citronjuice
Lite örter om du har...tex basilika eller bladpersilja

Såhär kan man göra:
1. Ragu: Häll oljan i en kastrull, tillsätt löken, vitlöken, squachen och cocktailtomaterna. Fräs runt och krydda med rosmarinen. Häll över auberginen i tomatsås och tillsätt alla andra ingredienser. Låt puttra upp och sakta sjuda ca 10min. Krydda efter din egen styrka...
2. Bulgur: Koka upp vatten och salt och tillsätt bulgurn, låt koka ca 15min eller enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet när bulguren är klar, låt stå i ca 5min, tillsätt därefter kronärtskockspeston.
3. Avacadosalsa: Busenkelt, blanda allt och låt vila i 10min medans ragun och bulgurn blir klara.
4. Servera allt, gärna tillsammans med lite romansallad och extra oliver.

Tips: Alla tre sakerna passar egentligen utmärka på en buffe eller tillssammans med lite grillade skaldjur eller en köttbit. Vill man fortsätta på det vegetariska spåret kan man grilla lite god halloumiost.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar