måndag, juli 06, 2009

Grillad squach med pestovinegrette och kapriskrusbär

Idag kände vi för lite lätt och enkel mat, grillad squach tillsammans med lite lantbröd och fårost och oliver blev kvällens middag efter en sen arbetsdag. Gul eller grön squach spelar ingen roll men nu när det regnar ihållande är det lite kul om solen tittar fram på matbordet åtminstone...:)

Ingredienser till 4-6 pers:
1st Squach av medelstorlek
6msk Extra Virgine Olive Oil
4msk Pesto med soltorkad tomat
1/2st Kruka Basilika
1st Vitlöksklyfta, finhackad
1/4-dels Citron
10-15st Kapriskrusbär
Havssalt 
Svartpeppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Skölj och skiva squachen i centimertertjocka skivor på längden.
2. Grilla squachen i en grillpanna eller på utegrillen, salta rikligt.
3. Mixa oljan, peston, vitlöken och basilikan.
4. När squachen är mjuk, ta den av grillen, vänd runt med pesto & basilikaoljan.
5. Pressa över lite citronsaft och garnera med lite citronklyftor och kapriskrusbär.

Tips: Lite grillad squach passar perfekt på sommarens buffébord, jättegott till grillad kyckling eller fisk. Tillaga gärna den dagen före och lägg i en glasburk så gottar det till sig ännu mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar