Ingredienser till 4-6 pers:
1st Squach av medelstorlek
6msk Extra Virgine Olive Oil
4msk Pesto med soltorkad tomat
1/2st Kruka Basilika
1st Vitlöksklyfta, finhackad
1/4-dels Citron
10-15st Kapriskrusbär
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Skölj och skiva squachen i centimertertjocka skivor på längden.
2. Grilla squachen i en grillpanna eller på utegrillen, salta rikligt.
3. Mixa oljan, peston, vitlöken och basilikan.
4. När squachen är mjuk, ta den av grillen, vänd runt med pesto & basilikaoljan.
5. Pressa över lite citronsaft och garnera med lite citronklyftor och kapriskrusbär.
Tips: Lite grillad squach passar perfekt på sommarens buffébord, jättegott till grillad kyckling eller fisk. Tillaga gärna den dagen före och lägg i en glasburk så gottar det till sig ännu mer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar