onsdag, juli 08, 2009

Apelsinchokladmousse med jordgubbar

Här kommer en riktig smaksig dessert som passar perfekt i sommaren efter en lättare måltid.
Om du utesluter apelsinlikören passar den även till barnen, och vips med likören antar den lite vuxnare toner.

Ingredienser till 4 personer:
4st Ekologiska äggulor
2msk Florsocker
4msk Grand Manier
200g Geischa Apelsinchoklad
4st Ekologiska äggvitor

Såhär kan man göra:
1. Separera äggulorna och äggvitorna.
2. I en bunke vispa äggulorna och florsockret fluffigt.
3. Smält chokladen i ett vattenbad på spisen.
4. Använd en slickepott och rör ner den smälta chokladen i äggsmeten.
5. Tillsätt apelsinlikören och blanda runt.
6. Vispa grädden och vänd varsamt ner i smeten.
7. Vänd varsamt ner äggvitorna i chokladsmeten.
8. Ställ in chokladmoussen i kylen, minst tre timmar men gärna över natten.
9. Servera med lite färska jordgubbar. Vill du kan du även marinera gubbarna i lite sockerlag och en liten skvätt apelsinlikör och apelsinskalrasp.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar