söndag, juli 12, 2009

Moghrabiah sallad med antipasti, till sjöss....

Äntligen semester! Nu befinner vi oss på vår segelbåt som heter Pärlan! En Maxi Magic från 1984 ritad av välkända Pelle Pettersson...Att laga mat på en båt är alltid en liten utmaning, speciellt om man saknar kyla...och dessutom inte är jättefokuserad när man packar ner alla saker. Om man skall vara borta några dagar så blir det en hel del packning...Men vi fick till första dagens mat ganska bra efter en rellativt kort seglats till ön Rågsäcken strax utanför Västerås.
Moghrabiah är tydligen väldigt trendigt just nu, en sorts stor Cous-Cous och självklart måste vi prova det. Kanongott om man kan omnämna det så och dessutom busenkelt ihopblandad med en burk antipastigrönsaker. till en god varm sallad. Hemma kanske man kan prova att komplettera med lite grillad kyckling, tonfisk eller vad man nu har att tillgå...Vi håller tummarna för att vädret blir kanon imorgon. Vi skulle egentligen tagit oss ända till Björsund men regnväder och tjock dimma överaskade oss så vi vände tillbaks några distans...


Ingredienser till 2 personer:
1,1/4dl Moghrabiah
5dl Vatten
1tsk Salt
1burk Willys antipasti med grillad kronärtskocka, soltorkade tomater och oliver
10st Cocktailtomater på kvist, klyftade
4st Rädisor, skivade
4st Romansalladsblad
½st Röd lök
1msk Oregano
2msk Balsamicovinäger och 1msk Olivolja
Salt och peppar från kvarn

Såhär kan man göra:
1. Koka Moghrabiah i 20min, häll av i ett durkslag och spola med lite kallt vatten.
2. Häll av olja från antipastin.
3. Blanda ihop med alla övriga ingredienser
4. Häll över lite Balsamico och olivolja.
5. Krydda med oregano, salt & peppar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar