onsdag, juli 22, 2009

Rökta musslor och Bresaola med vitlöks & basilikacreme på grillat rågbröd

En nattmacka är alltid gott och speciellt om man har rökta musslor och lite Bresaola på en och samma gång i kylen! Det var längesedan jag åt rökta musslor och de kommer numera defenitivt att komma upp på rankinglistan över att tillagas lite oftare, dessutom perfekta att ta med sig i båten om man nu inte har kyla...Ikväll blev det en bit grillat rågbröd som vi gned in med lite färsk vitlök och toppade med en blandning av hackad vattenmelon, rödlök, ruccola och tomat vänt i lite olivolja och balsamvinäger, därpå lite rökta musslor och breasola.
I bakgrunden på bilden syns små krustader fyllda med lite vitlök & basilikacreme med en rökt mussla på...jättegott tilltugg till ett glas rosévin!
Ingredienser till 4st personer:
4st Skivor rågbröd
2st Vitlöksklyftor
3dl Ruccola, ca tre små nävar med sallad
10st Cocktailtomater, klyftade
2dl Vattenmelon, fint skuren i tärningar
½sr Rödlök, skuren i halvmånar
ca 20st Rökta musslor, (1st förpackning från Abba)
12st Skivor Bresaola, (torkat nötlår från Italien...eller likande gärna produkt)
2msk Olivolja
1msk Balsamicovinäger
1,5dl Creme fraiche
10st Basilkikablad, finhackade + några blad till garnering
Salt & svartpeppar från kvarn
Såhär kan man göra:
1. Blanda ihop creme fraiche, 1st finhackad vitlöksklyfta och finhackad basilika till en creme, smaksätt med salt & peppar och gärna några droppar olivolja.
2. Skölj sallden och torka den väl, blanda med fina tärningar av tomat, vattenmellon och halvmånar av rödlök.
3. Rosta eller grilla rågbrödet, gnid in rostsidan med lite färsk vitlök från en klyfta.
4. Arrangera toasten på tallrik: börja med rågrödet och lägg sedan på en bädd av salladsblandningen, garnera med bresaola och rökta musslor, avsluta med en klicka vitlöks och basilikacreme och garnera med något basilikablad.
Njut toasten gärna med ett glas rosevin...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar