måndag, juli 20, 2009

Älgfärscanneloni med ricotta och parmesan

Mitt i brinnande högsommaren hittade vi lite älgfärsen i frysen. Och varför inte tillaga lite vilt redan nu..det behöver ju inte vara höst...även om det just nu vräker ner ute!
En Canneloni är väl lite av en variant på lasagne och känns lite lyxigare.
Istället för den traditionella bechamelsåsen så köp hem lite Ricottaost och blanda ner lite olivolja och salt & peppar...ett spännande alternativ och mycket enklare...

Ingredienser till 4-6pers:
1kg Älgfärs
3msk Smör
1st Gul lök, finhackad
3st Vitlöksklyftor, finhackade
2msk Tomatpuré
1dl Chilisås
740g Krossade tomater med chili, (2st tetrapack)
2msk Viltfond
2msk Paprikapulver
2msk Viltkrydda
Salt & peppar från kvarn
400g Ricottaost + (2msk olivolja, salt & svartpeppar)
0,5dl Parmesanost, riven
250g Canneloni, torkad

Såhär kan man göra:
1. Älgragun: Stek älgfärsen i smöret, tillsätt därefter löken och vitlöken. Klicka på tomatpuren och vänd runt, tillsätt chilisåsen, fonden och de krossade tomaterna. Låt koka upp och tillsätt kryddorna.
2. Cannelonin: Vid beov förkoka pastan, se anvisningarna på förpackningen. Fyll sedan Cannelonin med älgragun med hjälp av en tesked, lägg Cannelonin i en smord form.
3. Blanda ricottaosten med olivolja och krydda med salt & peppar från kvarn.
4. Bred ut ricottaosten över Cannelonin och riv sedan över paremsanosten.
5. Grädda Cannelonin i ugnen på 225g eller tills pastan är klar.
6. Servera gärna med lite inlagda grönsaker och en fräsch sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar