onsdag, juli 22, 2009

Stora Jungfrutallriken, på besök hos Axmarbrygga Havskrog


Att färdas längst de stora vägarna och försöka få tag på en restaurang som erbjuder något gott kan vara som att leta efter en nål i en höstak. När magen kurrade som allra mest på E4:an mellan Gävle och Söderhamn chansade vi och styrde av vägen där en reklamskylt visade en båt med texten "Amarbrygga havskrog". Extremt tveksamma var vi när vi färdades några kilometer tills vi kom fram till vägens ände. Men ack vad tur man kan ha ibland...en helt otrolig gastonomisk upplevelse väntade med en underbar utsikt över vattnet. Hela menyn inspirerade och det här kommer bli ett självklart stopp på vägen upp till Norrland i fortsättningen. Vi valde stora jungrfutallriken som var ett smakprov på allt vad den duktiga kallskänken hade att erbjuda. Det är sällan jag blir jätteimponerad men här utdelar jag högsta betyg väl värt en omväg!

Det här innehåller stora Jungfrutallriken:
Sill (troligen basilkasill, senapssill, tomatsill & vitlökssill), Axmarröra, pate, sikrom, räkor, gravad strömming, ädelostägg, kallrökt lax, svensk tomattzatziki, fiskpaté & kokt potatis.

Det är ganska enkelt att göra en egen hemmavariant av tallriken...om inte annat så finns det mesta att inköpa i en välsorterad livsmedelsbutik...men miljön blir svår att slå!

Ammarbrygga ligger naturskönt med en gästbrygga precis framför restaurangen.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Jag var på Axmar Brygga och åt julbord och där fanns det tomattzatsiki, sökte recept på detta och hamnade här...Finns det någon möjlighet att du har recept på det och har lust att dela med dig? Vore kanon i så fall.
    Carina B

    SvaraRadera