Extended Salmon Bagel, 2 pers:
2st Bagels med sesamfrön
1/2dl Färskost
100g Rökt lax
1st Avacado
1st Tomat, skivad i tjocka skivor (använd gärna en bifftomat för känslans skull, skiva annars tomaterna i grövre skivor)
2st Romansalladsblad
2st Citronklyftor
1st Dillkvist
Svartpeppar från kvarn
Ev 1msk Extra Virgine olive oil
Marinerade oliver:
Tillverka dina egna oliver genom att köpa den största och därmed billigaste per kg glasburken gröna Hoijiblancoliver...
4dl Gröna oliver
1dl Rapsolja från Julita Gård (bara för att jag tycker den är bäst...dessutom lokalproducerad för oss i Mellansverige)
1msk Torkad Oregano, mortlat fint
1st Vitlöksklyfta, finhackad
1msk Citronsaft
1st Citronklyfta skuren i små bitar, (tvätta citronen med en borste)
2msk Rödvinsvinäger
Såhär kan du göra:
1. Börja med oliverna, de kan gärna stå några dagar innan servering. Vad noga med handhygienen när du plockar upp oliver, blanda med övriga ingredienser och förvara i en burk i kylen tills du serverar...och gör du dem som jag samma dag så fungerar det utmärkt ändå...
2. Dela Bageln i två delar, rosta i en brödrost eller grilla i grillpannan.
3. Bred på färskosten på bottendelen, lägg på skivade tomater, sallad, laxskivor, rödlök, svartpeppar och ev. lite olivolja. toppa med dill och förslut skapelsen med locket som du också brer lite färskost på.
Njut av din varma Bagel och dröm dig bort till originalet...eller vänta...vilken är egentligen bäst?!?
Bild på originalet, tillverkat i New York på The Bread Factory Cafe, www.breadfactorycafe.com
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar