Några lammracks som får steka till 58g i innertemperatur är alltid rätt. Med en doft av vitlök och mynta i kombination med ett glas Australiensk Shiraz så kan kvällen inte bli bättre!
Ingredienser, 2 pers:
6st Lammracks
1msk Olivolja
2st Vitlöksklyftor
1tsk Mynta
Salt & peppar från kvarn
Grönsaksragu:
10cm Squach, gröp ur fruktköttet och skär i halvmånar
"En näve", dvs ca 30st Haricotes vertes skuren i ca 2cm bitar
1st Tomat, skuren i små tärningar
1st Vitlöksklyfta, pressad
2msk Olivolja
Rotfruktsgratäng:
4msk smör
6st Potatisar skuren i strimlor
2morötter skuren i strimlor
1st Gul lök skuren i strimlor
1tsk Timjan
1st Vitlöksklyfta, pressad
4dl Grädde, (jo, jag använder 40%-ig)
Ev lite riven parmesan
Såhär kan man göra:
1. Börja med rotfruktsgratängen, smörj en form, blanda alla ingredienser i formen och gratinera i 175g ca 45min tills gratängen är krämig och rotfrukterna mjuka.
2. Lammracksen, gnid in racksen med oljan och kryddorna, stek i en panna runt om till en fin gyllene färg runt om, efterstek i ugn ca 120g till 58g i innertemperatur, använd en stektermometer.
3. När lammracksen är klara så låter ta ut dem ur ugnen och låt vila i ca 10min, skär i portionsbitar, under tiden så fräser du på grönsakerna i oljan och vitlöken.
4. Lägg upp allt på tallrik och ringla lite balsamicovinäger över.
Skulle gärna vilja veta exakt vad för austr shiraz som passar bäst o pris?
SvaraRadera