tisdag, april 28, 2009

Rostat korntunnbröd med smetana och stenbitsrom, dill och svartpeppar

Ibland rusar tiden ifrån dig och du inser att det inte finns utrymme för att laga en "riktig" måltid. Unna dig då lite snabb lyx som blir klart på 60sek.

Ingredienser:
1 bit Korntunnbröd
4msk Smetana eller gräddfil eller creme fraiche
4msk Stenbitsrom eller sikrom eller löjrom
1 Dillvipa
Några varv med svartpepparkvarnen

Såhär kan man göra:
1. Bryt en bit korntunnbröd.
2. Rosta det i brödrosten ca 30sek.
3. Bred ut lite smetana.
4. Klicka på lite rom.
5. Krön mackan med en dillvipa.
6. Stila till det med några varv med pepparkvarnen.

Tips: Lite hackad rödlök, vårlök eller lite ramslök är inte fel till.
Bryt mackan i småbitar och servera de som små tillbehör till tillexempel vit- eller grön sparrissoppa, (se tidigare recept denna månad).

Smaklig mumsbit och god natt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar